Scotland Yard a dejucat mai multe atentate teroriste în acest an

Share:

Poliţia britanică a dejucat deja „patru sau cinci comploturi teroriste” în 2014, faţă de unul singur cât era media anilor precedenţi, a declarat duminică directorul Scotland Yard înainte de lansarea unei campanii de sensibilizare a publicului.

„În ultimii ani, media a fost de un (complot) pe an, în acest an au fost patru sau cinci”, a declarat Bernard Hogan-Howe pentru BBC.”Am constatat o schimbare atât în ceea ce priveşte frecvenţa, cât şi gravitatea comploturilor”, a adăugat el, mărturisindu-şi „îngrijorarea tot mai mare” faţă de „lupii singuratici”, informează Mediafax.

Potrivit unor surse din cadrul poliţiei, Marea Britanie a procedat în 2014 la peste 250 de arestări în cadrul luptei antiteroriste.

Joi, trei bărbaţi suspectaţi de pregătirea unor „acte teroriste” au fost inculpaţi. Potrivit presei britanice, ei intenţionau să decapiteze o persoană în Marea Britanie, unde nivelul alertei de securitate a fost ridicat la „grav” la sfârşitul lui august, în faţa ameninţării cu atentate legată de Siria şi Irak.

Scotland Yard estimează la „peste 500” numărul britanicilor plecaţi să lupte în rândul grupărilor precum Stat Islamic şi se teme că aceştia ar putea planifica atentate la întoarcerea în Statele Unite. Un deputat din Birmingham, Khalid Mahmood, a declarat pentru Sunday Telegraph că această estimare a fost mult subevaluată şi a cifrat la „până la 2.000” numărul extremiştilor britanici.

Bernard Hogan-Howe a cerut publicului larg să dea dovadă de mai multă vigilenţă pentru a ajuta poliţia. Aceasta va lansa luni o campanie de sensibilizare în acest sens. „Dacă marele public, companiile şi poliţia vor lucra împreună în serviciul securităţii vom forma o echipă incredibil de puternică”, a subliniat Bernard Hogan-Howe.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.