Starea de sănătate a celor doi militari răniți este staționară

0

Starea de sănătate a celor doi militari, care au supraviețuit accidentului aviatic de la Mălâncrav, internați la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri este staționară, a declarat pentru Agerpres, duminică, directorul unității medicale, Cristian Nițescu.

„Starea de sănătate este relativ staționară, nu s-a schimbat mare lucru față de ieri. Nu aș putea să spun că este mai bine sau mai rău”, a spus medicul.

Potrivit acestuia, pacientul cu arsuri mai grave va fi operat în cursul zilei de luni, iar cel de-al doilea cel mai probabil va suferi în zilele următoare o intervenție chirurgicală în care se vor pune grefe de piele. „Cel de-al doilea pacient va mai fi evaluat și probabil că va suferi o intervenție chirurgicală în zilele următoare, cu grefe de piele, în special la mâini”, a explicat dr. Nițescu.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, dr.Adrian Stănculea, a precizat, sâmbătă, că cei doi militari au suferit arsuri pe aproximativ 40% din suprafața corpului. ”Unul dintre ei are un traumatism facial și 30% din arsură e de gradul 3. Al doilea are mai puțină arsură profundă și o fractură de radius”, a spus Stănculea.

Opt militari și-au pierdut viața și alți doi au fost răniți în urma prăbușirii unui elicopter militar IAR-330 PUMA, vineri, în jurul orei 10,40, pe raza localității Mălâncrav, județul Sibiu.

Elicopterul, de la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, se afla în misiune, urmând să participe la un exercițiu în Poligonul Cincu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.