Trenul Regal pleacă la drum

0

Principesa Margareta şi principele Radu vor face, pe 1 decembrie, cu ocazia Zilei Marii Uniri, un drum simbolic cu trenul de la Sinaia la Bucureşti, în memoria Regelui Ferdinand I şi a Reginei Maria.

Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al regelui Mihai I, în tren vor fi prezenţi principesa Maria şi principele Nicolae. De asemenea, invitaţi în trenul regal vor fi arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, fiica principesei Ileana a României, împreună cu soţul ei. Anul acesta, familia regală a ales să se oprească în municipiile Ploieşti, Focşani, Râmnicu-Sărat şi Buzău, într-o călătorie simbolică de la Sinaia la Bucureşti.

Familia regală invită locuitorii acestor oraşe să vină la gară, pentru a aduce împreună un omagiu întemeietorilor României Mari, acesta fiind sensul zilei de 1 Decembrie.

Trenul regal a fost comandat de Regele Ferdinand I în anul 1926, în Italia, fiind livrat României după moartea lui Ferdinand, în anul 1928. Traseul şi orele de oprire ale trenului regal, în ziua de 1 decembrie 2014, vor fi: Gara Sinaia, sosirea familiei regale de la Castelul Peleş la ora 9,00 – plecarea trenului la ora 9,08; Gara Ploieşti Sud, sosire la ora 10,19 – plecare la ora 10,38; Gara Buzău, sosire la ora 11,55 – plecare la ora 12,10; Gara Râmnicu-Sărat, sosire la ora 12,47 – plecare la ora 13,02; Gara Focşani, sosire la ora 13,45 – plecare la ora 14,15.

Trenul regal va aduce familia regală la Bucureşti, seara, la Gara Băneasa.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.