Băsescu: “În zece ani de mandat nu am intervenit în favoarea cuiva”

Share:

Traian Băsescu a declarat, duminică seara, că în timpul celor zece ani de mandat de șef al statului nu a existat niciodată vreo intervenție a sa în favoarea vreunei persoane.

Traian Băsescu a făcut precizarea în direct la B1 TV, în contextul în care directorul adjunct al Institutului pentru Politici Publice, Adrian Moraru, a declarat în timpul emisiunii că după încheierea mandatului de la Palatul Cotroceni, actualul preşedinte va trebui să răspundă pentru fapte de trafic de influență.

„Renunțați la optimism. Ați afirmat mai înainte că sigur și Băsescu o să dea cu subsemnatul pentru trafic de influență. Nu veți găsi în zece ani o astfel de intervenție. Aveți libertatea să spuneți ce vreți.Nu a existat în zece ani nicio intervenție în favoarea cuiva pentru că numai așa am reusit să-mi fac treaba. Mă refer la afirmația care m-a privit din intervenția lui Adrian Moraru. Știu că sunt destui care vor să distrugă cât se poate din ce am făcut în mandat. Președintele României din ultimii zece ani nu a practicat acest tip de intervenții, când am făcut intervenții în Guvern le-am făcut instituțional. Uitați povestea asta. Am intervenit ca să îl liniștesc pe domnul Moraru. Văd bucuria unora să mă lezeze în ultimele zile de mandat. Dacă știe cineva că am făcut intervenții în favoarea unui om de afaceri să sune și să spună pe postul dumneavoastră”, a spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu a refuzat să comenteze cazul Alinei Bica, arestată preventiv pentru 30 de zile în dosarul în care este cercetată pentru abuz în serviciu și care vineri și-a dat demisia de la șefia DIICOT.”Nu discut acest dosar pentru că nu mă privește. Nu am libertatea să discut o acțiune a DNA”, a spus Traian Băsescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.