Bogdan Aurescu, noul ministru al Afacerilor Externe

0

Premierul Victor Ponta l-a propus pe Bogdan Aurescu pentru funcţia de ministru al Afacerilor Externe, în locul lui Mihnea Motoc. La scurt timp, preşedintele Traian Băsescu a semnat numirea lui Aurescu la şefia MAE.

Premierul a revenit asupra propunerii de nominalizare a lui Mihnea Motoc ca ministru la Externe şi l-a propus pentru această funcţie pe Bogdan Aurescu, secretar de stat în minister.

Propunerea a fost înaintată de Victor Ponta la scurt timp după ce a revenit la Bucureşti, din Emiratele Arabe Unite.La scurt timp de la nominalizarea făcută de premier, Traian Băsescu a semnat decretul prin care l-a numit pe Bogdan-Lucian Aurescu în funcţia de ministru al Afacerilor Externe.

Totodată, şeful statului a semnat decretul prin care se ia act de demisia lui TeodorMeleşcanu de la conducerea MAE şi se constată încetarea funcţiei acestuia de membru al Guvernului.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a lui Bogdan Aurescu, dar şi udemristei Hegedüs Csilla, propusă pentru funcţia de ministru al Culturii și viceprim-ministru, va avea loc la ora 19.00, la Palatul Cotroceni.

Săptămâna trecută, Traian Băsescu a anunţat că, pentru a nu intra în stare de incompatibilitate, înainte de numirea lui Mihnea Motoc în Guvern, acesta trebuie să nu mai aibă calitatea de ambsador, fiind necesar un decret de revocare din funcţia de ambasador la UE.

Şeful statului a explicat că acest decret de revocare trebuie contrasemnat de către premier.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.