Trei ani de închisoare cu suspendare pentru un scuipat

0

Adrian Zglobiu, bărbatul care în luna mai l-a scuipat pe preşedintele Traian Băsescu, la Constanţa, şi-a recunoscut fapta în faţa magistraţilor şi a solicitat să facă muncă în folosul comunităţii. Joi, la ultimul termen din procesul în care a fost judecat pentru tulbutarea liniştii şi ordinii publice, Zglobiu şi-a recunoscut fapta, iar avocatul său a cerut în instanţă să fie luată în calcul plata unei amenzi penale sau pedeapsa minimă, redusă cu o treime.

De asemenea, apărătorul a spus că Adrian Zglobiu este dispus să presteze muncă în folosul comunităţii.

Adrian Zglobiu, în vârstă de 39 de ani, din Constanţa, l-a scuipat în faţă pe preşedintele Traian Băsescu, în momentul în care acesta a coborât de pe nava şcoală „Mircea”, la finalul vizitei făcute la bordul vasului după ceremoniile de decorare a bricului, care au avut loc în 24 mai, în dana de pasageri a Portului Constanţa. Bărbatul a fost reţinut de procurori, în noaptea de 24 spre 25 mai, pentru ultraj, loviri şi alte violenţe, dar ulterior anchetatorii au schimbat încadrarea juridică în cazul său, el fiind cercetat pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice. În aceeaşi noapte, Adrian Zglobiu a fost eliberat din arestul Poliţiei, după expirarea ordonanţei de reţinere.

În 26 mai, reprezentanţii Parchetului Tribunalului Constanţa au anunţat că preşedintele Traian Băsescu a depus plângere penală împotriva bărbatului pentru infracţiunea de ultraj, plângerea fiind transmisă prin e-mail.

În 23 iunie, Adrian Zglobiu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa, sub acuzaţia de tulburare a liniştii şi ordinii publice, dosarul fiind trimis la Judecătoria Constanţa.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.