Echipa de Cupa Davis a Elveţiei, primită triumfal la Laussane

Share:

Aproximativ 10.000 de oameni i-au întâmpinat, luni, la Lausanne, pe jucătorii echipei de Cupa Davis a Elveţiei, care au câştigat în premieră acest trofeu.

Echipa Elveţiei a ajuns luni după-amiază pe aeroportul din Genova, iar apoi s-a deplasat spre Lausanne într-un autobuz escortat de poliţie.

Prezentarea Salatierei de Argint a avut loc pe o platformă instalată pe lacul Leman.”Aş dori să vă mulţumesc tuturor, a fost un an formidal pentru mine. Câştigarea Cupei Davis a fost un vis din copilărie şi sunt fericit că am reuşit să-l îndeplinesc”, a declarat Stanislas Wawrinka.”A fost minunat, de neuitat, cu adevărat extraordinar. Ultimele 24 de ore au fost cele mai nebuneşti din viaţa mea. La antrenamentul de joi am mai simţit dureri, dar meciul formidabil făcut de Wawrinka vineri mi-a dat încredere”, a spus Roger Federer.

Echipa Elveţiei a câştigat Cupa Davis pentru prima oară în istorie, după s-a impus cu scorul de 3-1 în întâlnirea cu Franţa, în urma victoriei lui Roger Federer în faţa lui Richard Gasquet, scor 6-4, 6-2, 6-2.

Vineri, elveţianul Stan Wawrinka l-a învins, cu scorul de 6-1, 3-6, 6-3, 6-2, pe francezul Jo-Wilfried Tsonga, iar Gael Monfils s-a impus, cu scorul de 6-1, 6-4, 6-3, în faţa lui Roger Federer.

Perechea elveţiană Roger Federer/Stan Wawrinka a învins, cu scorul de 6-3, 7-5, 6-4, cuplul francez Richard Gasquet/Julien Benneteau, sâmbătă, la Villeneuve d’Ascq, iar duminică Roger Federer a trecut de Richard Gasquet, scor 6-4, 6-2, 6-2.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.