ELCEN dă asigurări: Nu vor fi probleme cu apa caldă și căldura

0

Nu există niciun risc ca, începând cu data de 1 decembrie 2014, furnizarea de agent termic către populația din București să fie oprită sau întreruptă, precizează, marți, într-un comunicat, Electrocentrale București (ELCEN), cel mai mare producător de energie termică din România, potrivit Agerpres.

‘În contextul unor recente articole de presă, ELCEN ține să precizeze că nu există niciun risc ca, începând cu data de 1 decembrie, furnizarea de agent termic către populația din București să fie oprită sau întreruptă. La data de 30.10.2014, RADET București datora ELCEN 3,2 miliarde de lei, energia termică fiind achitată cu o întârziere de aproximativ doi ani. Din această cauză, ELCEN a blocat 50% din suma existentă în conturile bancare ale RADET pentru a-și recupera datoriile sau măcar o parte din acestea’, se arată în comunicatul citat.

ELCEN menționează că, în prezent, conturile RADET sunt executate silit pentru penalități de întârziere la plată în valoare totală de 297,5 milioane de lei, în baza unor decizii judecătorești definitive și executorii.”La ora actuală, conducerile ELCEN și RADET se întrunesc lunar pentru a analiza situațiile financiare și a găsi soluții, astfel încât bucureștenii să nu mai aibă niciun fel de probleme în alimentarea cu agent termic, iar activitatea RADET să nu fie perturbată în sezonul de iarnă. Reamintim că intenția ELCEN nu este aceea de a bloca activitatea RADET, ci de a găsi împreună soluții de însănătoșire financiară, în baza unui parteneriat solid”, notează ELCEN.

Marți, Bogdan Hossu, președintele Confederației Naționale Sindicale „Cartel Alfa”, a declarat că, începând cu data de 1 ianuarie 2015, cartiere întregi din București riscă să rămână fără căldură, deoarece RADET București ar putea avea, de la 1 decembrie 2014, poprire de sută la sută pe conturi din partea ELCEN București și nu va mai dispune de fonduri pentru achiziționarea de materiale necesare pentru remedierea avariilor din teritoriu.

Potrivit acestuia, Guvernul României a acordat ELCEN, din rezerva statului, suma de 85 de milioane de lei pentru funcționarea RADET, însă acești bani nu au rezolvat situația dificilă cu care se confruntă regia decât pentru o perioadă de 15 zile (15-30 noiembrie 2014).

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.