Fabrică de celuloză și hârtie, scoasă la vânzare

Share:

Fabrica de celuloză şi hârtie Someş Dej, care a intrat în faliment anul trecut, a fost scoasă la vânzare prin negociere directă, cu un preţ de pornire de 7,9 milioane de euro.

Actualul lichidator judiciar al companiei, Casa de Insolvenţă Transilvania, va organiza procedura de negociere directă pentru valorificarea platformei industriale pe care a funcţionat fabrica Someş Dej, intrată în faliment în luna decembrie a anului trecut.

Suprafaţa totală de teren este de aproape 605.000 de metri pătraţi, iar o treime este acoperită de construcţii industriale. Preţul de pornire al licitaţiei este de 7,9 milioane de euro, iar activul scos la vânzare cuprinde terenurile, construcţiile şi bunurile mobile, mijloace fixe şi obiecte de inventar care deservesc activitatea de fabricare a celulozei şi hârtiei, potrivit Mediafax. Ofertele pot fi depuse până în data de 17 februarie 2015.

Fabrica din Dej, controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza, avea o capacitate de aproximativ 70.000 de tone celuloză, respectiv 50.000 de tone de hârtie pe an, înainte ca producţiile să fie sistate în 2008, respectiv 2010.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.