Geoană vrea să reactiveze Consiliul Naţional al PSD

0

Senatorul PSD Mircea Geoană a pledat, marți, pentru reactivarea Consiliului Național al PSD, respectiv pentru alegerea unui nou președinte, apreciind că vacantarea acestui post, deținut în trecut de Adrian Năstase, „trebuie să înceteze”, informează Agerpres.

„Pentru mine, Consiliul Național este mai important astăzi, ca for de dezbatere, decât Congresul.(…) Ceea ce a făcut partidul, prin vacantarea poziției ocupate de dl Năstase, atâția ani de zile și în condiții de performanță notabilă, trebuie să înceteze, pentru că provizoratul în funcționarea instituțiilor fundamentale ale partidului nu mai este un lux pe care să ni-l putem permite. Deci, reactivarea Consiliului Național, a departamentelor, ca loc de formulare a politicilor publice, ca loc de conversație cu societatea civilă din România, trebuie să repornească neîntârziat. Și, dacă vom face acest Consiliu Național în decembrie, va trebui să vedem serios cum să-l repunem în funcțiune. (…) Inclusiv, alegerea unui nou președinte al Consiliului Național”, a afirmat Geoană, la Palatul Parlamentului.

El a susținut că nu are niciun fel de plan, în acest moment, cu privire la „o poziție de leadership” în PSD, dar, „dacă va fi nevoie”, se va implica pentru depășirea „celui mai dificil moment pe care partidul l-a avut în ultimii 20 de ani”.

„Pur și simplu vreau să ajut cu experiența mea și cu toată buna credință la depășirea celui mai dificil moment pe care partidul l-a avut în ultimii 20 de ani. Și cine nu înțelege gravitatea acestui moment, înseamnă că pur și simplu este fie superficial, fie inconștient. Din punctul meu de vedere, tot ceea ce voi face, voi face cu bună-credință, nu vreau să intru într-o luptă între tabere de partid. Nu vreau nicio funcție în mod explicit. Dar, dacă va fi nevoie să pun umărul, într-o formă sau alta, o voi face”, a spus fostul președinte al PSD.

În opinia sa, excluderea cuiva ar fi „cea mai neinspirată” decizie, pentru că ar conduce partidul „într-o fază de automăcelărire”. „PSD trebuie să se refondeze din temelie și să înceapă un nou drum, cu un nou proiect politic, ascultând mesajul pe care românii l-au transmis la alegerile prezidențiale”, a adăugat senatorul PSD, Mircea Geoană.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.