Lupta împotriva HIV, promovată de studenți

0

Societatea Studenților în Medicină din București în colaborare cu Societatea Studenților în Farmacie din București vor organiza sâmbătă în Parcul Unirii, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva HIV/SIDA, un eveniment care are ca scop creșterea gradului de conștientizare a riscului de infecție cu HIV, dar și de manifestare a solidarității față de persoanele deja infectate,informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă al SSMB remis marți AGERPRES, evenimentul va avea loc între orele 11,00 și 14,00 și va consta în realizarea unui lanț uman sub forma unei fundițe roșii de mari dimensiuni în centrul Bucureștiului, urmând ca ulterior echipele să distribuie broșuri și materiale promoționale în zonele pietonale intens circulate ale Capitalei (stații de metrou, parcuri, zona Unirii și a Universității).

„În România trăiesc în prezent peste 12.200 de persoane infectate HIV, numărul lor fiind într-o continuă creștere din cauza apariției consumatorilor de droguri injectabile. În ultimul an, în țara noastră au fost înregistrate 797 de cazuri noi”, susțin studenții.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, al Uniunii Studenților din România, Primăriei Municipiului București și al Uniunii Naționale a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.