Antonescu, prima cerere către Iohannis

0

Crin Antonescu a declarat la DC News LIVE, că își dorește ca președintele ales al României, Klaus Iohannis, să se delimiteze de „partizanii clasici” ai lui Traian Băsescu.

Crin Antonescu a revenit pe scena politică. „Nu putem să aplicăm prezumția de inocență partizanilor clasici ai dlui Băsescu, care s-au năpustit, înainte și mai ales după rezultatul acestor alegeri, încercând să se legitimeze drept susținători și chiar creatori ai învingătorului din aceste alegeri. Trebuie să vă spun, o se aşteaptă ca Iohannis să se delimiteze de mulți dintre cei din PDL, care până la urmă l-au ajutat să ajungă la Cotroceni, Crin Antonescu a răspuns:

„Eu nu vorbesc acum. Eu am înțeles din ce spunea că vizează acei așa-numiți directori de opinie. Să dăm nume: gândiți-vă că de la dl Andrei Pleșu, la dl Vladimir Tismăneanu, la dl Mircea Cărtărescu, care la un moment dat se dezgustase atât de tare, încât după suita de volume pro-Băsescu pe care le-a scris, nu mai scria despre politică. Toți acești oameni, astăzi, încearcă să dea un anumit sens, încearcă, după părerea mea, să falsifice acest rezultat. Acest rezultat nu este nici delegitimarea referendumului, nici legitimarea băsismului, nici legitimarea atitudinii pe care astfel de oameni au avut-o vreme de zece ani fără niciun moment, fără nicio undă, fără niciun punct critic față de abuzuri și aberații pe care Traian Băsescu și oamenii săi le-au comis. Și în sensul acesta n-am zis neaparat că mă aștept, am spus că mi-aș dori”, a răspuns fostul președinte liberal.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.