Bilanţul epidemiei Ebola se apropie de 6.000 de morţi

0

Numărul deceselor provocate de epidemia de febră hemoragică Ebola a ajuns la 5.689, din totalul de 15.935 de persoane infectate cu acest virus, potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) publicat miercuri.

Bilanţul precedent al OMS, publicat vineri, era de 5.459 de morţi din 15.351 cazuri. Noul bilanţ prezintă date înregistrate până la 23 noiembrie. OMS consideră că datele acestor bilanţuri sunt subestimate, informează Mediafax.

Epidemia, cea mai gravă de la identificarea virusului în 1976, s-a declanşat în Guineea, la sfârşitul lui decembrie 2013. De atunci şi până la 23 noiembrie 2014, epidemia de Ebola a provocat moartea a 1.260 de persoane în această ţară, din 2.134 de cazuri.

De asemenea, s-au înregistrat 3.016 morţi în Liberia, din 7.168 de cazuri. În Sierra Leone, OMS a înregistrat 1.398 de decese din 6.599 de cazuri declarate.

Aproximativ 600 de cazuri au fost înregistrate în doar o săptămână în cele trei ţări cele mai afectate de epidemia de Ebola. OMS apreciază situaţia ca fiind stabilă în Guineea, stabilă sau în declin în Liberia şi „fără îndoială în creştere” în Sierra Leone, care a înregistrat încă 385 de cazuri în ultimele şapte zile.

În Mali, ultima ţară afectată de virus, OMS a semnalat opt cazuri care au provocat şase decese. Bilanţul din Nigeria şi Senegal a rămas neschimbat de peste 57 de zile, cu 20 de cazuri dintre care opt mortale în Nigeria şi un caz în Senegal, un student din Guineea a cărui vindecare a fost anunţată de către autorităţi la 10 septembrie. Aceste două state au fost retrase de pe lista cu ţările grav afectate de epidemia de Ebola.

Bilanţul privind decesele înregistrate în rândul personalului sanitar s-a agravat, cu 340 de morţi din 592 de contaminări.

În Statele Unite, au fost înregistrate patru cazuri, dar numai un pacient liberian, revenit din ţara sa, a murit din cauza bolii, potrivit bilanţului din 16 noiembrie.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.