Cezar Preda: Noul PNL şi UDMR vor da jos guvernul Ponta

Deputatul PDL Cezar Preda a declarat, joi, pentru Mediafax, că ştia de o săptămână că UDMR va ieşi de la guvernare, că Uniunea „nu poate să fie în continuare alături de Ponta şi Dragnea” şi că noul PNL îşi va uni forţele în opoziţie pentru a da jos guvernul.

„Ne vom uni forţele în opoziţie pentru a da acest guvern jos. Când ? Când se poate asigura o majoritate confortabilă în Parlament”, a precizat Cezar Preda, potrivit Mediafax.

El a spus că, prin decizia de a ieşi de la guvernare, „UDMR a făcut exact ce trebuia să facă”. „Ştiam de o săptămână asta. UDMR a făut exact ce trebuia să facă, Uniunea nu se poate asocia cu premier şi un guvern care şi-a pierdut busola. Disperarea naşte monştri, iar UDMR nu poate să fie în continuare alături de Ponta, de Dragnea şi de alţii”, a apreciat Preda.

UDMR a decis să iasă de la guvernare, a anunţat, joi, liderul Uniunii, Kelemen Hunor, precizând că aceasta este o recomandare a Consiliului Permanent al Uniunii, iar decizia urmează să fie validată în şedinţa CRU din 13 decembrie. Kelemen Hunor a anunţat, în urma şedinţei Consiliului Permanent al UDMR, care a durat mai bine de cinci ore, că recomandarea membrilor acestui for este ca UDMR să iasă de la guvernare.

El a precizat că o decizie în aceas sens ar urma să fie luată în şedinţa din 13 decembrie a Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) al UDMR. Kelemen Hunor a spus că în urma alegerilor prezidenţiale UDMR a înţeles mesajul electoratului, respectiv ca Uniunea să se întoarcă mai mult către alegători.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.