Cisternă cu 27 de tone de benzină, răsturnată

0

O cisternă cu 27 de tone de benzină s-a răsturnat, joi dimineaţă, într-o curbă de pe DN 24B, în judeţul Vaslui, iar opt autospeciale de pompieri au fost trimise în zonă, reprezentanţi ISU afirmând că există pericolul producerii unei explozii, în condiţiile în care carburantul se scurge din cisternă, potrivit Mediafax.

Potrivit informaţiilor furnizate de poliţiştii vasluieni, cisterna plină cu benzină s-a răsturnat pe rigola de pe marginea drumului, după ce şoferul, un bărbat de 31 de ani cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească, a intrat cu viteză prea mare într-o curbă, pe un sector de drum din afara localităţii Creţeşti, transmite corespondentul Mediafax.

La faţa locului au ajuns opt autospeciale de pompieri, în condiţiile în care există pericolul declanşării unui incendiu care ar putea provoca o explozie, întrucât benzina se scurge din cisternă în rigola de pe marginea şoselei.

Evident că pericolul producerii unui incendiu există atât timp cât carburantul curge din cisterna răsturnată. Tocmai de aceea ne aflăm în zonă cu forţe mărite, precum şi cu utilajele necesare, pentru a repune pe roţi autotrenul, astfel încât să înlăturăm pericolul”, a declarat şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, Neculai Olaru.

Poliţiştii vasluieni au impus restricţii de circulaţie pe sectorul de drum respectiv, până la ridicarea cisternei din şanţ. Astfel, maşinile cu masa sub 7,5 tone sunt deviate pe un drum comunal din Creţeşti, în timp ce TIR-urile circulă pe un singur fir.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.