Liderii PSD se întrunesc joi în Comitetul Executiv Naţional

Conducerea PSD se reuneşte, joi, începând cu ora 12.00, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, aceasta fiind prima întâlnire a social-democraţilor, după eşecul din alegerile prezidenţiale. De la şedinţa PSD vor lipsi Dan Şova şi Marian Vanghelie, suspendaţi din funcţiile deţinute în partid.

După eşecul de la prezidenţiale, social-democraţii se pregătesc de un Congres extraordinar, acesta urmând să aibă loc la începutul anului viitor, potrivit declaraţiilor lui Victor Ponta. Înainte de deciziile din partid, Ponta a anunţat schimbări la nivelul Guvernului, urmând ca PLR să fie cooptat în Executiv şi redus numărul miniştrilor. Prin restructurarea Guvenrului, Victor Ponta ar urma să meargă în Parlament pentru un nou vot de încredere, informează Romaniatv.net.

Şedinţa CExN de joi este prima după alegerile prezidenţiale. Valeriu Zgonea, vicepreşedinte PSD, a declarat, miercuri, că el i-a dat mandatul său liderului partidului, Victor Ponta.”Fac parte din CExN. I-am dat mandatul meu domnului Victor Ponta. Eu plec în vizită oficială la Ljubljana, în Slovenia. Mandatul meu i l-am dat domnului prim-ministru şi preşedinte al partidului, Victor Ponta. Eu cred că este un semnal foarte clar din ce echipă fac eu parte şi care este mesajul pe care îl dau”, a spus Zgonea.

Pe de altă parte, senatorul PSD Mircea Geoană a declarat că se aşteaptă ca la Comitetul Executiv Naţional al partidului, care va avea loc joi, să aibă loc o amplă analiză a celui mai ‘dificil moment’ pe care l-a traversat vreodată PSD de la apariţia sa pe scena politică.  El a adăugat că aşteaptă de la CExN al PSD măsuri concrete de evaluare a ceea ce s-a întâmplat la alegerile prezidenţiale, dar şi un plan de relansare a proiectului politic PSD şi de recredibilizare a guvernării.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.