Minus 12 grade la Miercurea Ciuc

0

Cea mai scăzută temperatură din ţară, minus 12 grade Celsius, s­a înregistrat, joi dimineaţă, la Miercurea Ciuc, unde a fost consemnată, pentru a doua zi consecutiv, minima naţională a zilei în acest sezon, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit meteorologilor, după o zi de miercuri însorită, cu o temperatură maximă de 4 grade Celsius, înregistrată în jurul orei 15.00, în condiţiile în care dimineaţă, la ora 7.30, fuseseră minus 10 grade Celsius, la Miercurea Ciuc valorile termice au început să scadă din nou. La ora 22.00, termometrele au indicat minus 7 grade Celsius.

Mercurul a continuat să coboare în termometre până joi la ora 7.00, când la Staţia Meteo Miercurea Ciuc a fost măsurată valoarea termică de minus 12,1 grade Celsius.

Meteorologul Ilie Mojic de la Centrul Meteorologic Regional Sibiu a spus că temperatura de minus 12,1 grade Celsius înregistrată joi dimineaţă la Miercurea Ciuc este cea mai scăzută din ţară din actualul sezon, fiind depăşită doar de cea măsurată pe Vârful Omu, unde s-au înregistrat minus 14 grade Celsius.

Minima absolută a lunii noiembrie în judeţul Harghita, de minus 27,5 grade Celsius, a fost consemnată în anul 1993 la Miercurea Ciuc, iar temperatura maximă absolută, de 21,9 grade Celsius, a fost măsurată în 5 noiembrie 2013, în aceeaşi localitate.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.