Noutăți în chirurgie

Mai mulți specialiști chirurgi de elită din România și Serbia participă, începând de joi, la Sibiu, la cea de-a noua ediție a Conferinței româno-sârbe de chirurgie, unde sunt prezentate noutățile din acest domeniu, conform organizatorilor, informează Agerpres.

„În perioada 27-28 noiembrie 2014, la Sibiu, va avea loc cea de-a IX-a ediție a Conferinței româno-sârbe de chirurgie, manifestare științifică de o înaltă ținută, care va reuni elita chirurgiei din Serbia și România. Conferința este organizată de Societatea Română de Chirurgie, Societatea Sârbă de Chirurgie, Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova și Facultatea de Medicină din cadrul Universității ‘Lucian Blaga’ din Sibiu, Departamentul de Chirurgie. Președintele de onoare al conferinței este prof.dr. Irinel Popescu, președintele Academiei de Științe Medicale. Conferința este prezidată de prof.dr. Nebojsa Stankovic, președintele Societății Sârbe de Chirurgie și de prof.dr. Mircea Beuran, președintele Societății Române de Chirurgie. Președinții executivi ai conferinței sunt: prof.dr. Ion Georgescu (Craiova) și prof.dr. Dan Sabău, medic șef al Secției Clinice Chirurgie II a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, membru în Academia de Științe Medicale”, se arată într-un comunicat remis Agerpres.

Lucrările începute joi vor continua vineri, de la orele 08,00, în Sala Senatului Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Tematica permite participanților să discute despre noile realizări din domeniu, despre cazurile speciale și despre noi modalități de abordare și rezolvare a patologiilor chirurgicale clasice. La conferință participă toți medicii șefi de secții ai Spitalului Clinic Județean de Urgență din Sibiu, dar și medici primari sau specialiști care vor prezenta lucrări în cadrul sesiunilor, toate specialitățile din cadrul celei mai mari instituții spitalicești din Sibiu dându-și mâna în acest demers de cercetare și dezvoltare a chirurgiei, în folosul pacientului.

La Sibiu sunt abordate subiecte privind chirurgia abdominală, chirurgia vasculară și cardio-vasculară, chirurgia sânului și neurochirurgie.

„Această conferință de tradiție reprezintă un schimb de idei transfrontalier cu efecte imediate extrem de pozitive pentru două națiuni legate istoricește și sentimental de-a lungul anilor. De remarcat este infuzia de tineri competenți în zona moderării conferințelor, dar și a prezentării temelor chirurgicale. Este vorba de o generație tânără de chirurgi de mare viitor, prezentă în ambele țări (Serbia și România — n.r.), care începe să devină din ce în ce mai vizibilă mulțumită unor astfel de evenimente cu o deosebit de importantă notă profesională și de cercetare”, a declarat prof.dr. Dan Sabău, medic șef al Secției Clinice Chirurgie II a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.