Poliţistul care l-a ucis pe Michael Brown va părăsi poliţia

0

Poliţistul alb Darren Wilson care l-a ucis la începutul lunii august pe tânărul de culoare Michael Brown la Ferguson, în statul Missouri, declanşând o importantă mişcare de protest, va părăsi poliţia, a anunţat avocatul său.

Wilson discută cu Poliţia din Ferguson despre condiţiile plecării sale, a declarat avocatul său Neil Bruntrager.

Uciderea lui Michael Brown, pe 9 august, a declanşat revolte în mica suburbie de la periferia oraşului Saint Louis, în care populaţia de culoare este majoritară, dar în care aproape toţi poliţiştii sunt albi. Brown nu era înarmat atunci când a fost ucis, cu mai multe focuri de armă, de către poliţist.

Decizia unui mare juriu, la începutul săptămânii, de a nu-l inculpa pe Wilson – care a afirmat că acţionat în legitimă apărare – a reaprins tensiunile şi a condus la noi revolte. Dar situaţia s-a mai calmat către mijlocul săptămânii.

În prezent este pur şi simplu prea periculos ca Darren Wilson să-şi reia activitatea, a declarat Neil Bruntrager pentru CNN. „În ziua în care îşi va relua activitatea, i s-ar întâmpla ceva teribil lui sau cuiva care lucra cu el. Iar ultimul lucru pe care-l doreşte ar fi să pună în pericol alţi agenţi de poliţie”, a spus avocatul.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.