35 de morți intoxicați cu medicamente în Venezuela

0

Numărul deţinuţilor decedaţi în această săptămână în închisoarea venezueleană Uribana (nord-vest) în urma unei intoxicaţii cu medicamente a fost revizuit la 35, după ce un prim bilanţ oficial anunţa doar 13 morţi, potrivit unei comisii parlamentare însărcinate cu anchetarea cazului, potrivit Mediafax.

„Există 35 de morţi”, a anunţat deputatul William Ojeda, membru al acestei comisii.

Mai devreme în cursul zilei de vineri, Observatorul Venezuelean al Închisorilor (OVP) a anunţat 33 de decese. „Pentru moment, avem informaţii că există 33 de decese, 26 la Uribana şi celelalte (printre deţinuţii) transferaţi (la spitale) din Maracay şi San Juan de los Morros”, a declarat pentru AFP Humberto Prado, directorul acestui ONG pentru apărarea drepturilor deţinuţilor.

Un prim bilanţ al autorităţilor anunţa 13 morţi şi 145 de persoane intoxicate. Potrivit Departamentului Instituţiilor Penitenciare, intoxicarea s-a produs luni, când deţinuţi aflaţi în greva foamei au intrat în infirmeria închisorii şi au luat medicamente, în special antibiotice şi pastile împotriva epilepsiei şi hipertensiunii.

Deţinuţi ai acestei închisori din statul Lara au intrat în greva foamei în semn de protest faţă de tratamentele inumane şi încălcările drepturilor omului comise împotriva lor de către personalul din penitenciar.

Justiţia venezueleană a anunţat vineri că directorul închisorii Uribana va fi chemat în faţa unui tribunal pentru a fi audiat ca „presupus responsabil de faptele survenite în această instituţie miercuri”.

Este vorba de al doilea incident grav înregistrat în ultimii ani în această închisoare, după moartea, în ianuarie 2013, a 58 de deţinuţi în timpul unei revolte.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.