Nicolas Sarkozy, ales preşedintele partidului de dreapta UMP

0

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost ales sâmbătă preşedinte al partidului de dreapta UMP, prima etapă a strategiei sale de recucerire a puterii, după ce a fost învins de socialistul Francois Hollande la prezidenţialele din 2012, a anunţat formaţiunea.

Sarkozy, în vârstă de 59 de ani, a obţinut 64,5 la sută din voturi, un scor confortabil, dar inferior celui pe care îl aşteptau partizanii săi. Contracandidaţii săi, Bruno Le Maire şi Herve Mariton, au obţinut 29,8 la sută şi, respectiv, 6,32 la sută din voturi, informează Mediafax.

Revenit pe scena politică la sfârşitul lui septembrie, Sarkozy se va confrunta acum cu o provocare mai importantă, şi anume lupta liderilor angajaţi în alegerile primare ale dreptei în 2016, considerate cruciale înaintea alegerilor prezidenţiale din 2017. Potrivit unor experţi, preşedinţia Uniunii pentru o Mişcare Populară (UMP) îi va oferi un atu important lui Sarkozy pentru primarele din 2016, şi anume acapararea partidului.

La conducerea UMP, fostul preşedinte va relansa până în 2017 o luptă cu Francois Hollande, succesorul său socialist afectat de un nivel-record de nepopularitate.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.