Papa Francisc s-a recules la Moscheea Albastră din Istanbul

0

Papa Francisc s-a recules sâmbătă la Moscheea Albastră din Istanbul, în cea de-a doua zi a vizitei sale în Turcia musulmană, consacrată în special dialogului interreligios.

Alături de muftiul care se ruga, Suveranul Pontif a meditat câteva minute, cu ochii închişi şi mâinile împreunate, aşa cum a făcut în mod simbolic şi predecesorul său, Benedict al XVI-lea, în acelaşi loc, informează Mediafax.

Sosit în faţa moscheii la bordul unui modest autovehicul de serie, Papa a fost întâmpinat de marele muftiu al Istanbulului, Rahmi Yaran, alături de care a vizitat edificiul impozant, construit la începutul secolului al XVII-lea. În timpul vizitei sale din 2006, gestul lui Benedict al XVI-lea din Moscheea Albastră a fost asimilat unei rugăciuni, dar Vaticanul a precizat ulterior că a fost o „meditaţie”. Sfântul Scaun a subliniat că Francisc urma să îndeplinească acelaşi ritual.

După încheierea vizitei, Papa a traversat cu maşina marea esplanadă din cartierul Sultanahmet care duce spre basilica Sfânta Sofia, o biserică bizantină construită în secolul al VI-lea, convertită în moschee după cucerirea Constantinopolului de Impreiul Otoman în 1453 şi transformată în 1934 în muzeu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.