Putin l-a felicitat pe Iohannis

0

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, i-a adresat felicitări lui Klaus Iohannis cu prilejul alegerii în funcţia de preşedinte al României, menţionând în mesaj dorinţa de a confirma „interesul în dezvoltarea relaţiilor ruso-române constructive”.

Textul felicitării lui Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse, către Klaus Iohannis, preşedintele ales al României, a fost postat în aceste zile pe contul de Facebook al Ambasadei Rusiei la Bucureşti.”Primiţi, vă rog, felicitările mele cu prilejul alegerii dumneavoastră în funcţia de preşedinte al României. Aş vrea să confirm interesul în dezvoltarea relaţiilor ruso-române constructive, a cooperării bilaterale reciproc avantajoase în domenii diferite. Vă doresc sănătate, bunăstare şi succese în activitatea de stat”, se arată în mesaj.

După alegerea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte al României, o declaraţie a fost făcută, în 20 noiembrie, de purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukaşevici.

Rusia speră că odată cu venirea noului preşedinte al României, Klaus Iohannis, relaţiile bilaterale se vor „dezvolta, întrerupând pauza provocată de criticile la adresa Moscovei”, a declarat la acel moment Aleksandr Lukaşevici, citat de RIA Novosti.

Lukaşevici a calificat victoria lui Iohannis la alegeri drept „dovadă a unei susţineri considerabile din partea electoratului român”.

Diplomatul a subliniat că Rusia „îşi exprimă respectul faţă de alegerea făcută de cetăţenii români”.”Sperăm foarte mult că noul preşedinte va contribui la dezvoltarea cooperării bilaterale în mai multe domenii. Sperăm să fie depăşită pauza provocată de atitudinea autorităţilor române, care au criticat politica Rusiei nu doar în contextul crizei din Ucraina, dar şi în cazul altor probleme internaţionale”, a declarat Lukaşevici.

El şi-a exprimat speranţa că Rusia şi România au „capacităţi suficiente pentru a îmbunătăţi această cooperare”. „Haideţi să vedem cum va acţiona noua conducere şi apoi să tragem concluzii. Suntem întotdeauna deschişi unui dialog sincer şi onest, în special cu ţările care sunt apropiate, dacă această cooperare răspunde intereselor ambelor părţi, se bazează pe principiul respectului reciproc şi neamestecul în afacerile interne”, a subliniat el.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.