Ronaldo şi Messi se luptă şi în acest an pentru ”Balonul de aur”!

0

Portughezul Cristiano Ronaldo (Real Madrid) și argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona), câștigătorii ultimelor șase Baloane de Aur, sunt principalii favoriți la cucerirea prestigiosului trofeu și în acest an, alături de portarul lui Bayern Munchen și al reprezentativei Germaniei, Manuel Neuer.

Revista „France Football”, creatoarea acestui premiu în 1956, și Federația Internațională de Fotbal, urmează să anunțe luni numele celor trei finaliști ai ediției 2014 a Balonului de Aur, aleși de pe o listă cu 23 de jucători comunicată anterior, însă, cu excepția unei surprize de ultim moment, finaliștii vor fi aproape sigur Ronaldo, Messi și Neuer.

Toți trei au acumulat merite suficiente de-a lungul anului pentru a putea spera la cucerirea trofeului atribuit celui mai bun fotbalist al lumii. Dacă în privința lui Ronaldo și a lui Messi nu mai sunt prea multe lucruri de spus, performanțele acestora fiind arhicunoscute, invitatul surpriză la ediția din acest an este Manuel Neuer, grație evoluțiilor sale foarte bune pentru Bayern și, mai ales, în tricoul reprezentativei Germaniei, pe care a ajutat-o să cucerească titlul mondial în vara acestui an, la turneul găzduit de Brazilia.

Candidatura goalkeeperului german la câștigarea Balonului de Aur este una solidă, Neuer fiind, la 28 de ani, în plină maturitate sportivă, după ce în 2013 a fost desemnat de Federația Internațională de Fotbal cel mai bun portar al lumii.

Dacă nominalizarea sa pe lista cu cei trei finaliști ai Balonului de Aur 2014 se va confirma, Neuer va fi primul portar candidat la cucerirea acestui trofeu după italianul Gianluigi Buffon, clasat pe locul secund la ediția din 2006, în care trofeul a revenit compatriotului acestuia Fabio Cannvaro.

Până în prezent, un singur portar a reușit să câștige Balonul de Aur, legendarul Lev Iașin (URSS), supranumit „Păianjenul negru”, în 1963. Italianul Dino Zoff a fost al doilea în 1973, după olandezul Johan Cruyff, iar cehoslovacul Ivo Viktor s-a clasat al treilea în 1976, aceeași poziție fiind ocupată și de germanul Oliver Kahn, în 2001 și 2002.

Cristiano Ronaldo este, în opinia multor specialiști, marele favorit la câștigarea Balonului de Aur și în acest an, grație prestațiilor foarte bune în tricoul lui Real Madrid, alături de care a cucerit Liga Campionilor, fiind recompensat totodată cu Gheata de Aur, rezervată celui mai bun marcator de pe continent.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.