Continuă seria atentatelor la Kabul

0

Un cetăţean străin şi un afgan au fost ucişi sâmbătă, la Kabul, într-un atac sinucigaş revendicat de talibani împotriva unui imobil situat în apropiere de Parlamentul afgan, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

„Un afgan şi un străin, care lucrau pentru o organizaţie străină, au fost ucişi”, a declarat purtătorul de cuvânt, Hashmat Stanakzai, fără a preciza naţionalitatea victimei şi numele organizaţiei.”Trei kamikaze au atacat clădirea”, a adăugat purtătorul de cuvânt. „Luptele au durat trei ore, cei trei insurgenţi fiind ucişi. Şase persoane au fost salvate”, a adăugat el. „Forţele afgane de securitate au sosit rapid la locul atacului şi au început operaţiunea”, informează Mediafax.

Clădirea vizată găzduia o misiune creştină secretă, a afirmat pe Twitter purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabiullah Mujahid. O reuniune cu vizitatori australieni a fost atacată, potrivit acestuia.”O serie de atacuri sinucigaşe mortale au vizat ţinte inamice importante în ultimele zile”, a adăugat Mujahid.

Un atentat sinucigaş al talibanilor împotriva unui convoi diplomatic a provocat moartea a şase persoane, între care un cetăţean britanic, joi, la Kabul.

Talibanii au lansat de asemenea săptămâna aceasta o ofensivă împotriva unei baze militare transferate armatei afgane de forţele NATO, luna trecută, în provincia Helmand. Cel puţin cinci soldaţi afgani au murit în luptele care au durat de joi seara până sâmbătă.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.