Atanasiu, preferat de Iohannis la şefia PNL

Share:

Klaus Iohannis ar dori ca şefia PNL să fie preluată, după demisia sa de la conducerea partidului, de către senatorul Teodor Atanasiu, în detrimentul celorlalţi doi pretendenţi, Ludovic Orban şi Rareş Mănescu, informează România TV.

Teodor Atanasiu este cunoscut drept un apropiat al lui Klaus Iohannis. De altfel, Atanasiu este cel care a mers la Sibiu, după ce Crin Antonescu a demisionat de la conducerea PNL, pentru a-l ruga pe Iohannis să preia conducerea partidului.

Astfel, Teodor Atanasiu ar beneficia de girul preşedintelui ales al României în competiţia în care îi are drept candidaţi pe vicepreşedintele PNL Ludovic Orban şi pe primarul sectorului 6, Rareş Mănescu.

Conform unor surse din PNL, Iohannis ar urma să-şi dea demisia din partid pe 15 decembrie, urmând ca pe 16 decembrie să fie ales noul copreşedinte al PNL, cel care, împreună, cu Vasile Blaga, urmează să conducă partidul până la Congresul din 2017, când conducerile PNL şi PDL vor fi contopite într-un singur for.

Teodor Atanasiu a anunţat, vineri, că va candida la preşedinţia partidului, respectiv pentru postul de co-preşedinte, şi a precizat că în competiţie va fi şi Ludovic Orban.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.