Monica Macovei vrea să își facă partid on-line

Share:

Europarlamentarul Monica Macovei spune la RFI că viitorul ei partid va funcţiona foarte mult online şi nu va avea sedii în toată ţara. Fostul candidat la Preşedinţie speră însă ca legislaţia să fie mai întâi simplificată, pentru a nu fi nevoită să strângă 25 de mii de semnături din 18 judeţe, cum prevede legea în prezent. 

Monica Macovei cere modificarea legii: “Am cerut posibilitatea înfiinţării unui partid în România cu minimum trei membri, fără condiţionare geografică. Astăzi, cerinţa este de 25 de mii de membri, care trebuie să provină din 18 judeţe şi municipiul Bucureşti şi cu un anumit număr de membri în fiecare judeţ. Nu mai există o asemenea cerinţă nicăieri în Europa”.

“Vreau să precizez că nu e legat de finanţare. Aceste partide nu vor fi finanţate de la stat, decât dacă vor dovedi că au crescut şi au anumite rezultate în alegeri. Spun asta pentru că am auzit multe comentarii că acum o să răsară ca ciupercile partidele, numai ca să primească sedii şi bani. Nu, nu facem un partid pentru sedii şi pentru bani, ci pentru idei”, explică fostul candidat la Preşedinţie.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.