Rusia acuză NATO că vrea să destabilizeze Europa de Nord

Share:

Moscova a acuzat luni NATO că vrea să destabilizeze Europa de Nord printr-o activitate militară mai intensă în ţările baltice, adăugând că o aderare a Ucrainei la Alianţa Nord-Atlantică ar „submina securitatea în întreaga Europă”.

NATO „încearcă să destabilizeze regiunea cea mai stabilă din lume, Europa de Nord”, a acuzat viceministrul rus de Externe, Alexei Meşkov, într-un interviu pentru agenţia Interfax.”Desfăşurarea în continuare a unor exerciţii militare şi trimiterea de avioane cu capacitate nucleară în statele baltice” vor duce la „distrugerea” stabilităţii şi a securităţii în această regiune, a subliniat Meşkov, potrivit Mediafax.

De asemenea, el a declarat că Alianţa Nord-Atlantică nu a oferit „nicio dovadă” privind o prezenţă militară rusă în Ucraina, acuzând Occidentul că se bazează doar pe informaţiile oferite de Kiev.

„Subliniez că o aderare a Ucrainei la NATO va submina întregul sistem de securitate european. Cei care vor împingă Kievul în braţele NATO îşi asumă mari responsabilităţi geopolitice”, a avertizat Meşkov.

Noul preşedinte al Consiliului European, Donald Tusk, şi preşedintele SUA, Barack Obama, au cerut, luni, Rusiei să retragă trupele din estul Ucrainei, în contextul în care administraţia prooccidentală de la Kiev şi NATO au acuzat de multe ori Moscova că a trimis militari pentru susţinerea separatiştilor proruşi din estul Ucrainei. Rusia susţine că nu a trimis trupe în Ucraina.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.