Geoană a dezvăluit cum va fi dat Ponta jos din fruntea Guvernului

0

Mircea Geoană a declarat la Jocuri de Putere, la Realitatea Tv, că cei din noul PNL sunt suficient de abili încât să îl dea jos pe Ponta din fruntea Guvernului prin declanșarea alegerilor anticipate, care vor veni în urma unor proteste de stradă, îndreptate împotriva lui Ponta, și nu în urma unei moțiuni de cenzură, așa cum se așteaptă toată lumea.

 ”Atâta vreme cât avem o majoritate în jurul PSD, dacă se va merge pe o formulă de agățare de scaune din partea lui Ponta, chiar dacă câștigăm timp la guvernare, efectul va fi catastrofal asupra PSD, în 2016. Planul adevărat al actualei Opoziții: sunt suficienți oameni politici abili în noul PNL, vă spun care este modul de a reacționa: nu dărâmarea Guvernului PSD, ci declanșarea de alegeri anticipate, prin intermediul presiunii protestelor de stradă. De aceea, cu cât se prelungește mai mult prim- ministeriatul lui Ponta, cu atât mai mult noi ne scufundăm.(…) Orice formă de remaniere, cu Ponta premier, va avea un efect politic negativ. Dar eu vă spun că PSD trebuie să dea un șah îndrăzneț către noul președinte. Păi în condițiile în care ai majoritate, de ce nu te duci la noul președinte și îi spui: ”Aveți 3, 5, 7 nume de premier, alegeți unul cu care vă puteți înțelege”. PSD are o minimă șansă, vă spun asta. Să zică domnul Iohannis că vrea o altă majoritate, cum o face, vorbește cu domnul Oprea? Domnul Iohannis nu este  încă președintele României, dar este un om onest, îl cunosc încă din 2009, când trebuia să fie premier.(..) Păi ai nevoie de un parteneriat, de un minim consens național. (….) Şansele PSD pentru 2016 scad cu fiecare zi în care Ponta rămâne premier. PSD merită o ultima șansă, iar șansa de a se transforma, de a se reinventa, cu aceeași conducere care a dus la cea mai catastrofală înfrangere, e imposibila”, a mai spus Geoană.
Întrebat dacă va vota o viitoare moţiune de cenzură pentru răsturnarea lui Victor Ponta, Geoană a răspuns: „Nu. Pe Ponta l-aş da afară cu mâna mea din partid şi l-aş da în şuturi afară de la Palatul Victoria. Dar să îmi dau propriul guvern jos cu votul meu, nu, nu fac asta”.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.