Ion Țiriac donează un patinoar pentru Dinamo

Ion Țiriac a primit, joi, Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pentru sprijinul constant acordat acestei instituții și pentru contribuția adusă la promovarea sportului românesc, a tenisului și a imaginii României în lume, informează un comunicat de presă al MAI, remis joi Agerpres. Cu acest prilej, vicepremierul Gabriel Oprea a anunțat că Ion Țiriac va dona clubului „Dinamo” un patinoar, care se va numi „Ion Țiriac” on Țiriac a primit, joi, Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pentru sprijinul constant acordat acestei instituții și pentru contribuția adusă la promovarea sportului românesc, a tenisului și a imaginii României în lume, informează un comunicat de presă al MAI, remis joi. Cu acest prilej, vicepremierul Gabriel Oprea a anunțat că Ion Țiriac va dona clubului „Dinamo” un patinoar, care se va numi „Ion Țiriac”.

În cadrul ceremoniei, la care au participat reprezentanții conducerii Ministerului Afacerilor Interne, ministrul Oprea i-a mulțumit lui Ion Țiriac pentru avionul echipat medical pe care acesta l-a donat Serviciului Mobil de Urgențe Reanimare și Descarcerare (SMURD) din cadrul MAI. ” Este un om modest, un om care a ajutat și ajută în continuare foarte mult. Pentru Ministerul Afacerilor Interne, a donat un avion care este folosit pentru intervenții SMURD sau pentru misiuni speciale”, a precizat vicepremierul pentru securitate națională, Gabriel Oprea.

În discursul său, ministrul Afacerilor Interne a subliniat faptul că Ion Țiriac este „o legendă a sportului românesc, un om care a făcut performanță în sport și s-a implicat în activități caritabile, un patriot care a promovat întotdeauna imaginea României în lume”.

Totodată, potrivit comunicatului MAI, Gabriel Oprea a apreciat inițiativa lui Ion Țiriac de a sprijini Clubul Sportiv „Dinamo”, prin  construcția unui patinoar olimpic.”Domnia sa va dona Clubului „Dinamo”, sportului românesc, un patinoar (…) Vreau să vă spun că acest patinoar va fi numit „Ion Țiriac”. Cred că este expresia patriotismului domnului Ion Țiriac, a faptului că se simte legat de o instituție fundamentală a statului român — Ministerul Afacerilor Interne și de un club de legendă — clubul „Dinamo”. Am discutat cu doamna Lipă, am discutat cu juriștii noștri și, de astăzi, facem toate demersurile legale ca să putem îndeplini acest proiect”, a precizat vicepremierul Gabriel Oprea.

La rândul său, Ion Țiriac a mulțumit vicepremierului Gabriel Oprea, declarând că se simte onorat de distincția primită, cu atât mai mult cu cât se simte legat sufletește de această instituție în care a fost încadrat în tinerețe.”Nu am uitat niciodată că aici, în această instituție, m-am format, și de aici am învățat mândria de a fi român”, a spus Țiriac.

El a mulțumit, de asemenea, pentru sprijinul pe care Guvernul României îl acordă sportului, referindu-se inclusiv la ceea ce face Ministerul Afacerilor Interne pentru Clubul Sportiv Dinamo.”Sunt două mari cluburi — „Dinamo” și „Steaua”. Eu cred că ar trebui să ne întoarcem, oarecum, la origine. (…) Trebuie să căutăm să ajutăm și Sănătatea și Învățământul, pentru că asta înseamnă sport”, a declarat Ion Țiriac, citat de comunicatul menționat.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.