Mai mulţi poliţişti ruşi, ucişi în confruntări cu rebelii, în Cecenia

0

Mai mulţi poliţişti au fost ucişi joi în confruntări cu rebeli care au atacat un post al poliţiei rutiere şi care au luat cu asalt, după aceea, un imobil care găzduieşte instituţii ale presei locale, la Groznîi, capitala Ceceniei, în Caucazul rus, au anunţat autorităţile, relatează AFP.

„Există pierderi în rândul personalului”, a anunţat Comitetul Naţional Antiterorism într-un comunicat difuzat de agenţii ruseşti de presă. Comitetul nu a oferit imediat un bilanţ oficial, informează Mediafax.

Potrivit agenţiei publice de presă RIA Novosti, care citează o sursă din cadrul poliţiei locale, cinci poliţişti au fost ucişi iar mai mulţi răniţi. Ministerul de Interne nu a făcut declaraţii pentru moment.Comitetul a precizat că un grup de rebeli a atacat un post al poliţiei rutiere, după care a luat cu asalt „Casa Presei” din Groznîi.Rebelii se aflau în imobil, blocaţi de poliţie şi forţele de securitate, potrivit Comitetului.

Cinci poliţişti au fost ucişi, iar aproximativ 10 au fost răniţi la Groznîi în octombrie, când au încercat să împiedice un tânăr kamikaze să atace o sală de concerte în care se aflau mii de persoane, în timpul unei sărbători locale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.