Mihai Sturzu, scrisoare deschisă către pesedişti

0

Preşedintele TSD, Mihai Sturzu, a precizat, miercuri, într-o scrisoare deschisă, că PSD are o serie întreagă de probleme interne, prima dintre acestea fiind data de prezenţa corupţilor în primele eşaloane ale partidului, el arătând că PSD a greşit pe 16 noiembrie în privinţa votului din diasporă.

”PSD-ul are o serie întreagă de probleme interne, începând cu prezenţa corupţilor în primele eşaloane, dar ele ne privesc în primul rând pe noi, membrii de partid”, a arătat Sturzu în scrisoarea deschisă remisă presei, informează Mediafax.

Sturzu a arătat, de asemenea, că cea mai mare greşeală pe care Guvernul PSD a făcut-o pe 16 noiembrie a fost “ceea ce s-a întâmplat la secţiile din diaspora”, el apreciind că electoratul a avut dreptate atunci când nu a iertat PSD pentru acest fapt.”Electoratul nu ne-a iertat pentru asta şi a avut dreptate să nu ne ierte. (…) Dacă PSD îşi poate spăla cu ceva obrazul, după 16 noiembrie, ar trebui să fie principalul promotor al unei initiative privind votul prin corespondenţă”, a mai arătat Sturzu.

El a mai spus că partidul din care face parte, PSD, tocmai a pierdut alegerile prezidenţiale, cu Victor Ponta, după un scrutin în care a obţinut cele mai multe voturi din anii ’90 încoace.“Nu evit s-o spun: a pierdut. Dar a pierdut nu fiindcă adversarul a fost mai bun – cu tot respectul pentru oponenţii noştri politici şi preşedintele ales, Klaus Iohannis -, ci fiindcă la urne au apărut, de nicăieri, milioane de români care au nevoie de o schimbare. Ce i-a adus la urne? Eu cred că, în esenţă, i-a adus o dorinţă de schimbare a tuturor obiceiurilor politice din ultimii ani, o dorinţă de a fi reprezentaţi mai mult de politică decât au fost până acum, o dorinţă de a nu mai fi deranjaţi de scandalul politic omniprezent în ultimii 10-15-25 de ani”, a mai spus Sturzu.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.