Daniel Constantin: Să ne concentrăm pe obiectivele Executivului

Share:

Președintele PC, Daniel Constantin, susține că partidele din coaliția guvernamentală trebuie să se concentreze mai mult pe obiectivele Executivului și mai puțin pe portofolii sau pe nominalizarea unor persoane, informează Agerpres.

„Nu am discutat încă pe ceea ce înseamnă portofoliu și, de aceea, fac și un fel de apel către toate partidele care formează viitoarea guvernare: să ne concentrăm mai mult pe ceea ce trebuie să facem și mai puțin pe portofolii. Din perspectiva aceasta, Partidul Conservator nu va avea pretenții suplimentare pe zona de portofolii, ci se va concentra pe ideile pe care le promovează de foarte mult timp. Din perspectiva aceasta, ținem foarte mult, pe lângă zona de dezvoltare a clasei de mijloc, pe lângă zona de IMM-uri, ținem foarte mult pe o taxare redusă, pe măsuri care sunt considerate în sprijinul celor vor să consolideze clasa de mijloc din România. De asemenea, și în zona de agricultură cred că trebuie să ajutăm producătorii și piața printr-un TVA, nu dintr-o dată, ci gradual redus, pentru tot ceea ce înseamnă produse alimentare de bază”, a declarat, pentru Agerpres, vicepremierul Daniel Constantin.

În opinia sa, un alt obiectiv important vizează debirocratizarea administrației publice, iar în acest sens a fost lansată deja o propunere pentru înființarea unui comitet interministerial. „Un alt obiectiv la care țin este debirocratizarea administrației publice și din acest punct de vedere am făcut câteva propuneri prim-ministrului și de aceea sper să avem un comitet interministerial care să se ocupe de această problemă, care devine din ce în ce mai presantă pentru cetățeni. Una peste alta, este important să ne concentrăm pe ceea ce facem și nu pe portofolii. Sunt convins că nu vor fi discuții foarte mari în alegerea portofoliilor și nici nu este este momentul să vorbim de persoane. Eu am o propunere vizavi de echipa guvernamentală a Partidului Conservator, dar mergem în partid și pe urmă o vom prezenta”, a adăugat șeful PC.

În ceea ce privește riscul ca noul Guvern să nu fie validat de Parlament, președintele PC consideră că nu vor fi probleme pentru că există o majoritate confortabilă, iar reprezentanții UDMR vor susține noul Cabinet. „Cred că noul Guvern va trece de Parlament. Nu cred că vor fi probleme pentru că este o majoritate confortabilă, dar am înțeles că și cei de la UDMR îl susțin pentru că este un Guvern din care și ei au făcut parte, este un program pe care l-au agreat și în care au avut și ei lucruri pe care le-au impus la un moment dat”, a arătat Daniel Constantin.

Întrebat ce șanse ar avea o eventuală moțiune de cenzură, Constantin a evidențiat că. până în luna februarie a anului viitor, nu se poate pune o astfel de chestiune. „Nu putem vorbi de moțiune de cenzură decât în luna februarie, cel mai devreme, pentru că în această sesiune a existat o moțiune care nu a trecut. Eu nu cred, pentru că sunt echipe foarte bune la toate partidele care formează coaliția de guvernare, oameni hotărâți care sunt consecvenți atunci când promit ceva”, a spus președintele Partidului Conservator.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.