Donald Tusk vede România şi Bulgaria pregătite pentru Schengen

0

România şi Bulgaria sunt bine pregătite să adere la zona UE fără vize Schengen, a apreciat joi Donald Tusk, preşedintele Consiliului European.

„Am fost cel mai aprig susţinător al Bulgariei şi României în acest sens. Situaţia nu este uşoară, ştiţi că unii colegi au temeri sau sunt sceptici, dar sunt sigur că vom găsi o soluţie”, a declarat Tusk în urma unei reuniuni, la Bruxelles, cu premierul bulgar Boiko Borisov şi vicepremierul Meglena Kuneva, scrie site-ul Novinite.com. „Poate că nu mâine, dar posibil la viitoarea reuniune a Consiliului European, în martie”, a adăugat preşedintele Consiliului, citat de biroul de presă al Guvernului bulgar, informează Mediafax.

România şi Bulgaria nu trebuie să adere la Spaţiul Schengen, pentru că din cele două ţări vin cei mai mulţi romi, afirmă, la rândul său, fostul premier francez Francois Fillon, candidat pentru postul de lider al partidului de centru-dreapta UMP şi posibil candidat la preşedinţia Franţei.

Într-un interviu acordat postului TF1, Francois Fillon a avansat o serie de propuneri privind limitarea imigraţiei în Franţa, în contextul în care candidează pentru postul de secretar general al partidului de centru-dreapta Uniunea pentru o Mişcare Populară (UMP) şi pentru funcţia de preşedinte al Franţei.

François Fillon propune reformarea Spaţiului Schengen şi trecerea la un sistem mai dezvoltat – „Schengen +”.În opinia lui François Fillon, Franţa nu mai poate primi fluxuri masive de imigranţi. Politicianul de centru-dreapta propune o „dezbatere anuală” organizată de Adunarea Naţională, Camera inferioară a Parlamentului, pentru stabilirea cotelor de imigraţie pe anul respectiv.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.