Cinci civili omorâți în estul Ucrainei

0

Cinci civili au fost ucişi în estul separatist al Ucrainei în noaptea de sâmbătă spre duminică, o noapte tensionată, cu două zile înainte de intrarea în vigoare a unui armistiţiu şi începerii unor negocieri de pace între armată şi rebeli proruşi, potrivit Mediafax.

Trei civili au fost ucişi, iar alţi zece răniţi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în bastioonul rebel Doneţk, unde explozii şi tiruri sporadice se auzeau în continuare duminică dimineaţa, potrivit autorităţilor municipale.

Guvernatorul pro-Kiev al regiunii rebele Lugansk a anunţat, pe de altă parte, că doi civili au fost ucişi în satul Kriakivka, după ce un obuz a căzut în curtea unei case. Cel puţin şase civili au fost ucişi, potrivit guvernatorului, de la începutul săptămânii, în regiunea Lugansk. Potrivit armatei, punctele fierbinţi de conflict rămân în continuare bastioanele proruse Lugansk şi Doneţk, dar şi zona Debalţeve, la nord-est de Doneţk, unde rebelii şi-au sporit prezenţa. Observatorii OSCE au anunţat că mai multe convoaie – de 60 de camioane în total -, fără semne de identificare, se îndreaptă către Doneţk, dinspre oraşul Şahtarsk, aflat de asemenea sub controlul rebelilor.

Confruntările armate nu au scăzut în intensitate în estul Ucrainei, cu două zile înainte de intrarea în vigoare a unui armistiţiu-surpriză negociat între armata ucraineană şi rebeli proruşi. Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a anunţat, de asemenea, un „acord de principiu” în vederea unor noi negocieri de pace între cele două tabere, marţi, la Minsk, în Belarus.

Un prim armistiţiu – încheiat tot la Minsk pe 5 septembrie între Kiev şi rebeli, în cadrul unor negocieri la care au participat Rusia şi OSCE – nu a fost respectat niciodată.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.