Cod galben de polei pentru zece județe

0

Administrația Națională de Meteorologie /ANM/ a emis duminică două noi atenționări Cod Galben de polei, fiind vizate nouă județe – Tulcea, Botoșani, Iași, Vaslui, Galați, Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea.

Nordul județului Tulcea se va afla sub Cod Galben între orele 11:00 și 14:00, din cauza precipitațiilor mixte ce depun polei. Între orele 11:00 și 17:00 se află sub Cod Galben județele Botoșani, Iași, Vaslui, Galați, Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea, unde se vor semnala, local, depuneri de polei și fenomene meteorologice asociate — burniță și ploaie care îngheață, ceață.

De asemenea, hidrologii au emis duminică şi o avertizare Cod Portocaliu de inundații pe râul Neajlov, în județele Dâmbovița și Giurgiu, care intră în vigoare duminică, ora 22:00, și este valabilă până marți, ora 14:00, potrivit Agerpres. De asemenea, pentru intervalul 7 decembrie, ora 15:00 — 9 decembrie, ora 14:00, a fost emisă o atenționare Cod Galben de inundații pe Pe râurile din bazinele hidrografice Drincea, Desnățui (județele Mehedinți și Dolj), Motru și unii afluenți mici ai Jiului din județele Gorj, Mehedinți și Dolj, Jiu pe sectorul aval confluență Motru — amonte Podari (județul Dolj), Teslui (județele Dolj și Olt), Cerna (afluent al Oltețului) și unii afluenți mici ai Oltului din județele Vâlcea și Olt, Călmățui, Vedea superioară amonte Văleni, Teleorman și pe alți afluenți mici ai râului Vedea (județele Olt, Argeș și Teleorman), Râul Doamnei, Neajlov și Sabar (județele Argeș, Dâmbovița, Giurgiu și Ilfov).

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.