Diversiune: Ponta amenință cu demisia din fruntea Guvernului!

Share:

Premierul Victor Ponta a anunțat că dacă DNA cere urmărirea sa penală în dosarul privind votul din Diaspora va demisiona din funcție.

Liderul PSD, premierul Ponta, a afirmat că s-a gândit, imediat după alegerile prezidenţiale, să demisioneze de la şefia Guvernului, dar că a înţeles că a primit, totuşi, peste cinci milioane de voturi, adăugând că la votul pentru Cabinetul restructurat va verifica dacă mai există sprijinul Parlamentului”, a spus Ponta, la Antena 3, citat de Mediafax.

Ponta a mai afirmat că, dacă Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) va cere urmărirea sa penală în dosarul privind votul din diaspora, va demisiona cu siguranţă din postul de prim-ministru, deoarece Guvernul nu poate fi condus de către o persoană urmărită penal, dar a arătat că trebuie să se renunţe la „ideea din 2004” că o persoană care a pierdut alegerile trebuie să intre în închisoare. „Să nu mai mergem pe ideea că, cum câştigi alegerile, îi faci adversarului dosar”, a spus Ponta.

El a susţinut din nou că alegerile din diaspora nu au fost organizate greşit intenţionat, ci luând în calcul situaţia de la alegerile din 2009, şi a apreciat că are o responsabilitate politică în acest caz, nu o responsabilitate penală care să fie sancţionată conform legii penale. „Greşelile politice se plătesc politic”, a adăugat Ponta.

Imediat după alegerile prezidenţiale pierdute în faţa lui Klaus Iohannis, pe fondul informaţiilor că se va retrage de la conducerea Guvernului, premierul Victor Ponta a anunţat, încă din seara de 16 noiembrie, că nu va demisiona din funcţia de premier şi că vrea să continue actul de guvernare cu partenerii actuali plus PLR.

Dosarul privind problemele înregistrate la votul din diaspora a fost trimis, joi, de procurorii Parchetului instanţei supreme la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru continuarea cercetărilor.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.