România, debut cu stângul la CE de handbal feminin

0

Naţionala feminină de handbal a României a fost învinsă de Norvegia, cu scorul de 27-19 (16-7), duminică seara, la Debrecen, la debutul său în Grupa B a Campionatului European din Ungaria şi Croaţia – EURO 2014.

Naţionala de handbal a României a jucat azi primul meci la CE de handbal feminin din Ungaria şi Croaţia, care se desfăşoară între 7 şi 21 decembrie. Tricolorele au fost învinse de Norvegia, 19-27. Următoarea partidă este marţi, cu Danemarca.

Norvegia, campioana olimpică, a controlat partida încă de la debut, a condus cu 2-0 şi 3-1, tricolorele s-au apropiat la un gol, 3-2 (min. 6), iar apoi a urmat o perioadă în care echipa României nu s-a regăsit, primind cinci goluri consecutive şi ratând şi o aruncare de la 7 metri. Echipa noastră nu a marcat timp de 11 minute, de la 3-2 la 8-3 (17). Scandinavele, cu un joc şi mare viteză şi letale pe contraatac, s-au desprins la şapte goluri, 10-3 (18), România a revenit în joc, dar a încasat trei goluri consecutiv înainte de pauză, astfel că scorul după prima repriză a fost de 16-7.

Debutul părţii secunde a fost la fel de slab pentru reprezentantele noastre, care au încasat trei goluri la rând, iar Norvegia s-a desprins la 12 goluri, 19-7 (35). Diferenţa maximă în favoarea nordicelor a fost de 13 goluri, 23-10 (43).

România, ajutată şi de faptul că antrenorul Norvegiei a rulat tot lotul, a revenit pe tabela de marcaj şi a reuşit să reducă din ecart, pierzând în cele din urmă la 8 goluri, 19-27, marcând ultimele trei goluri ale întâlnirii.

România a ratat şi patru aruncări de la 7 metri în acest meci (Neagu 2, Brădeanu şi Băbeanu). Neagu a fost desemnată cea mai bună jucătoare a României în acest meci, în timp ce MVP-ul Norvegiei a fost Oftedal

Au evoluat echipele:
Norvegia: Kari Grimsbo, Silje Solberg – Veronica Kristiansen (4 goluri), Ida Alstad (4), Heidi Loke (4), Karoline Breivang, Nora Mork (3), Stine Oftedal (5), Ida Karlsson, Linn-Kristin Riegelhuth Koren (4), Camilla Herrem (3), Sanna Solberg. Selecţioner: Thorir Hergeirsson.
România: Paula Ungureanu, Denisa Dedu – Oana Bondar, Crina Pintea (1), Adriana Nechita, Cristina Neagu (7), Aurelia Brădeanu (3), Adriana Ţăcălie (2), Gabriela Perianu (1), Valentina Ardean Elisei (2), Cristina Zamfir, Daniela Băbeanu (2), Florina Chintoan, Laura Chiper (1). Selecţioner: Gheorghe Tadici.

Arbitri: Charlotte Bonaventura, Julie Bonaventura (ambele din Franţa); supervizor EHF: Bozidar Djurkovic (Serbia), observator EHF: Monique Alsemgeest (Olanda)

Programul jocurilor din grupa B (toate vor fi pe TVR 2)

  • 7 decembrie, România-Norvegia 19-27
  • 21:30 Danemarca-Ucraina
  • 9 decembrie, 19:15 România-Danemarca
  • 21:30 Ucraina-Norvegia
  • 11 decembrie, 19:15 România-Ucraina
  • 21:30 Norvegia-Danemarca.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.