Cifra de afaceri din industrie a crescut

0

Cifra de afaceri din industrie pe total piață internă și piață externă a crescut nominal cu 8,6%, în primele zece luni ale anului, față de perioada similară din 2013, datorită creșterii industriei prelucrătoare (+8,6%) și industriei extractive (+6,7%), potrivit datelor provizorii anunțate, luni, de Institutul Național de Statistică.

Pe marile grupe industriale, creșteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în industria energetică (+18,7%), industria bunurilor de folosință îndelungată (+13,1%), industria bunurilor de capital (+8,8%), industria bunurilor intermediare (+8,1%) și industria bunurilor de uz curent (+4,5%).

În luna octombrie, cifra de afaceri din industrie pe total a crescut în termeni nominali, atât față de septembrie, cu 0,1%, cât și față de luna corespunzătoare din 2013, cu 5,5%. În octombrie, față de septembrie, industria extractivă a crescut cu 5,2%, iar industria prelucrătoare a scăzut cu 0,1%.

Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creșteri în industria bunurilor de folosință îndelungată (+5,4%), industria bunurilor de capital (+2,7) și industria bunurilor de uz curent (+1,2%). Scăderi s-au înregistrat în industria energetică (-12,1%) și industria bunurilor intermediare (-0,3%). Creșterea din octombrie 2014, comparativ cu luna similară de anul trecut, s-a datorat creșterilor din industria prelucrătoare (+5,7%). Industria extractivă a rămas constantă.

Pe marile grupe industriale creșteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în industria bunurilor de folosință îndelungată (+17,0%), industria bunurilor de capital (+8,6%), industria bunurilor de uz curent (+5,3%) și industria bunurilor intermediare (+4,2%). Industria energetică a scăzut cu 4,9%.

 

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.