Inundații de amploare în Giurgiu

Aproximativ cinci sute de hectare de teren agricol, pășuni și păduri din județul Giurgiu sunt inundate în urma precipitațiilor căzute în ultimele zile, a revărsării râurilor Neajlov și Dâmbovnic și a scurgerii apei de pe versanți, informează Agerpres.

Potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Giurgiu, au fost afectate de inundații localitățile Iepurești, Bulbucata, Clejani și Bucșani, fiind inundate 185 de hectare de terenuri agricole, 30 de hectare de păduri și 263 de hectare de pășuni și un podeț, două curți și două grădini. Pe drumul comunal 153, între Iepurești și Chirculești, apa s-a deversat pe o lungime de o sută de metri, iar pe drumul comunal 139, între Bulbucata și Teișor, apa s-a deversat pe o lungime de 55 de metri. Pe drumul comunal Poarta Luncii apa s-a deversat pe o lungime de 20 de metri. Autoritățile locale susțin, însă, că toate drumurile afectate sunt circulabile.

În județul Giurgiu este în vigoare o atenționare de cod portocaliu pentru creșteri ale cotelor apelor râurilor, fiind în creștere râurile Sabar, Neajlov, pe tronsonul Vânătorii Mici — Crevedia Mare — Vadu Lat — Bulbucata — Singureni — Iepurești — Călugăreni — Comana și Dâmbovnic, pe tronsonul Roata de Jos — Mârșa — Vadu Lat, confluența cu râul Neajlov. Inundațiile produse în județ sunt ca urmare a revărsării apelor din Neajlov și Dâmbovnic, a scurgerii apelor de pe versanți și din precipitații.

În ultimele ore cantitățile de apă din ploi au mai scăzut în intensitate, cele mai mari cantități fiind înregistrate la Mârșa și în municipiul Giurgiu, unde cantitățile au fost de 6,2, respectiv 0,7 litri pe metru pătrat în 24 de ore.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.