Ponta nu se teme că unii pesedişti vor pleca spre partidul lui Ghiţă

0

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a fost întrebat, luni, ce părere are despre intenţia deputatului Sebastian Ghiţă de a înfiinţa un nou partid de stânga.

Ponta a explicat că proiectul unui noi partid îi aparţine lui Sebastian Ghiţă.”E proiectul lui (n.r.: al lui Sebastian Ghiță). Eu am fost întotdeauna numai în PSD şi aici voi face politică”, a răspuns Ponta.

Întrebat dacă îi este teamă că vor pleca mulţi social-democraţi din PSD, Ponta a răspuns: „Nu. Mi-e teamă de un singur lucru: că nu o să înţelegem ce aşteaptă alegătorii de la noi”.”Dacă înţelegem acest lucru şi dacă înţelegem că în 2016 bătălia noastră politică e pentru cine guvernează mai bine – noi sau domnul Blaga, domnul Orban, domnul Atanasiu – cred că vom câştiga şi în 2016″, a adăugat Ponta.

Fostul social-democrat Sebastian Ghiţă a anunţat duminică seară, la România TV, că va înfiinţa un nou partid de stânga, din luna ianuarie urmând să înceapă strângerea de semnături în acest sens.“Am avut o discuţie cu mai mulţi dintre cei cu care am colaborat în campanie pentru domnul Victor Ponta. Şi pentru că pe toţi ne-a preocupat politica, ne-am gândit că de ce nu un nou partid politic, o nouă mişcare politică, o nouă platformă politică va avea succes. Din ianuarie vom începe strângerea de semnături pentru un nou partid politic”, a declarat Sebastian Ghiţă.“Senzaţia mea a fost de la început că Victor Ponta nu e PSD. Victor Ponta era şi este chemat să reformeze acest partid, să îi dea o direcţie şi o şansă nouă. Vă aduceţi aminte speranţa de la congresul din 2010. Eu sper şi cred în continuare că Victor Ponta va face acest lucru pentru partid. Am plecat (din PSD n.r.) în primul rând pentru că asta am simţit eu de la oameni şi din partea votului. Doi, pentru că nu sunt un membru de partid obişnuit. Oriunde m-au aşezat în PSD-ul asta, vicepreşedinte, şef la Prahova, neşef, mogul, nu am găsit încadrare pentru mine în acest partid”, a precizat deputatul.

Mai mult, Sebastian Ghiţă a declarat că atâta timp cât Partidul Social Democrat nu va fi “reformat”, nu se va mai întoarce în acest partid politic.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.