Secretarul de stat, Maricel Popa, rănit într-un accident rutier

0

Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Maricel Popa, a fost rănit în urma accidentului rutier produs duminică pe Sărărie. Maricel Popa se afla într-un taxi şi se îndrepta spre Aeroport. Autoturismul a derapat într-o curbă uşoară, lovind maşina executorului judecătoresc Dragoş Iovu.

Executorul se afla la volanul unui autoturism Opel Insignia, iar în dreapta sa se mai afla un pasager. În autoturismul Logan inscripţionat taxi se afla secretarul de stat, care stătea pe bancheta din spate.

Maricel Popa are fractură de mandibulă şi fisură craniană. Managerul de la Spitalul de Neurochirurgie, Lucian Eva, a declarat pentru Ziarul de Iaşi că starea pacientului este stabilă. „Nu are probleme deosebite, este în afara oricărui pericol. Nu are nevoie de intervenţii chirurgicale. Va mai rămâne internat pentru supraveghere şi tratament”, a precizat Lucian Eva. Accidentul violent a avut loc în jurul orei 13, când şoferul taxiului circula dinspre sediul IPJ către Târgu Cucu, iar într-o curbă uşoară la dreapta a străzii Sărărie nu a redus viteza şi a intrat pe sensul opus, unde a intrat în coliziune cu Opel-ul condus de executorul judecătoresc. În urma accidentului, au fost transportate la spital trei persoane, cel mai grav rănit fiind Maricel Popa.

Şoferul taxiului a fost lovit puternic la cap, dar a refuzat transportul la spital. “Am intrat în curbă şi am derapat pe sensul opus de mers. Pur şi simplu mi-a alunecat maşina, era polei”, a spus şoferul taxiului. Pasagerul din Opel a fost rănit la cap, ca şi Dragoş Iovu. “Suntem bine, deocamdată”, a spus executorul.

Poliţiştii au precizat că au deschis dosar penal pe numele şoferului de taxi. “Accidentul a fost cauza de neadaptarea vitezei într-o curbă, la condiţiile de carosabil. Ambii şoferi au fost testaţi cu etiloscopul, dar nu consumaseră alcool înainte de a se urca la volan. Şoferului autoturismului echipat taxi i-a fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă”, a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.