Divergenţe în PSD pe marginea pensiilor pentru parlamentari

Share:

Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, a declarat, marţi, că PSD nu susţine proiectul deputatului Anghel Stanciu privind pensiile speciale pentru parlamentari, considerând că parlamentarilor trebuie să li se calculeze pensia pe principiul contributivităţii, ca pentru toţi cetăţenii.

”PSD nu susţine proiectul de lege al domnului Anghel Stanciu privind pensiile speciale pentru parlamentari. Nu dorim niciun fel de privilegiu sau avantaj pentru senatori şi deputaţi. Considerăm că parlamentarilor trebuie să li se calculeze pensia pe principiul contributivităţii, ca pentru toţi cetăţenii”, a precizat Firea, într-o declaraţie remisă Mediafax.

Anghel Stanciu este deputat PSD şi unul dintre iniţiatorii propunerii legislative privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din rândul aparatului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, din rândul personalului diplomatic şi consular, din rândul funcţionarilor publici parlamentari, din rândul deputaţilor şi senatorilor, din rândul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă şi din cadrul Curţii de Conturi

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat, marţi, la Parlament, că Guvernul nu susţine introducerea pensiilor speciale pentru parlamentari, ea opinând că este „absolut necesar” să existe un sistem unitar de pensii care să nu prevadă privilegii pentru anumite categorii de persoane.”Punctul de vedere al ministerului, respectiv al Guvernului, este de a nu susţine introducerea pensiilor speciale pentru tot ceea ce înseamnă parlamentari. Noi considerăm că este absolut necesar să existe un sistem unitar de pensii, care să nu acorde pentru anumite categorii sau pentru o anumită categorie privilegii”, a spus Rovana Plumb.

Ea a precizat ca în sistemul de pensii să existe o unitate de măsură care să fie aceeaşi şi pentru cei care au lucrat în diverse sectoare economice de activitate şi care în momentul de faţă primesc pensie în conformitate cu legea în vigoare.

Rovana Plumb a făcut aceste declaraţii referindu-se la Propunerea legislativă iniţiată de deputatul PSD Anghel Stanciu, privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din rândul aparatului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, din rândul personalului diplomatic şi consular, din rândul funcţionarilor publici parlamentari, din rândul deputaţilor şi senatorilor, din rândul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă şi din cadrul Curţii de Conturi, care se află pe ordinea de zi a Comisiei de Muncă a Camerei.

Camera Deputaţilor este for decizional în ceea ce priveşte această propunere legislativă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.