Sebastian Ghiţă continuă atacurile la adresa lui Iliescu

Share:

Deputatul Sebastian Ghiţă a declarat, marţi, că nu se va întoarce în PSD atâta timp cât „preşedintele PSD va sta de-a dreapta tatălui, Ion Iliescu, şi acuzele de corupţie vor curge”. Ghiţă a precizat că este uimit de numărul mare de oameni care sunt interesaţi de ideea unui partid nou, dar a precizat că el nu va conduce această formaţiune, doar va sprijini construcţia acesteia. 

Sebastian Ghiţă a declarat, la Adevarul Live, că, după declaraţiile sale referitoare la Ion Iliescu, Victor Ponta i-a cerut să se retragă din PSD.

„A fost acea discuţie între mine şi dânsul. Am discutat despre poziţia mea faţă de reforma din partid, despre Vanghelie, în primul rând, şi ceea ce reprezenta el, cu ruşinea acea pe care o trăiam în ţară. Când voiam să spunem: Ştiţi, noi suntem de la PSD şi şef în Bucureşti îl punem pe unul Vanghelie, care aţi văzut cât de agramat şi de ciudat arată. Şi atunci viteza cu care vedeam că trebuie făcute lucrurile nu se potrivea cu viteza cu care PSD o poate dezvolta. Şi la dânşii lucrurile merg înainte, dar merg mai încet. Ştiţi poziţia mea de după acel CExN? Vanghelie este o mică problemă, chiar dacă pentru PSD era o mare problemă. Partidul acesta trebuie să rezolve percepţia de comunism. Oamenii tineri activi, informaţi au o părere proastă despre PSD. Şi ai nevoie şi de acel electorat. Şi cea mai gravă chestiune este percepţie că PSD apără corupţia. După ce mascaţii au luat-o prin casa unui tu să-l desemnezi să mai candideze şi să ia decizii? Să ignori, să sfidezi sau să râzi de deciziile justiţiei, oricât de sus eşti poziţionat, nu se poate”, a spus deputatul.
Întrebat dacă mai e cale să se întoarcă în PSD, Sebastian Ghiţă a răspuns: „Cât timp preşedintele PSD va sta de-a dreapta tatălui Ion Iliescu şi acuzele de corupţie vor curge, va fi greu să se apropie cineva de PSD. Nu vă ascund că sunt uimit de numărul mare de oameni care sunt interesaţi de ideea unui partid nou. (…) Unul (n.red. – un parlamentar) mi-a spus în glumă: Domnule voiam şi eu la Fratelli. Sunt oameni care au idei şi viziuni, dar nu o să fiu eu cel care încurajează şi adună parlamentari din PSD ca să se constituie într-un grupuleţ. Eu m-am rupt ca să împing proiectul înainte. A aduce oameni din zona consilierilor sau primarilor PSD nu este soluţia. Tinerii au fost receptivi al ideea că între 18 şi 35 de ani recrutăm oameni să intre într-un proiect politic.”

În ceea priveşte excluderea lui Marian Vanghelie, Dan Şova şi Mircea Geoană, Ghiţă a arătat că, în PSD, se vorbea de acum un an despre această grupare: „Geoană era exponentul unui grup care dorea puterea la ministerul de Interne, la Externe. Nu cunosc tot grupul, dar toată lumea spunea că e ceva rău. Strângeau semnături pentru EBA. Senzaţia mea este că nu au tras la aceeaşi căruţă.”

Întrebat dacă îşi menţine declaraţiile faţă de Ion Iliescu, Ghiţă a arătat că nu a spus nimic rău: „Avem viziuni diferite. Partidele trebuie să fie ceva organizat, clar şi predictibil. de asta m-am referit la termenul corporate. Ion Iliescu s-a gândit că vreau să vând PSD. Astăzi, pun pariu că niciun partid nu-şi cunoaşte membrii. Am spus să nu ne mai păcălim”.

Pe de altă parte, deputatul a anunţat că va vota noul Guvern Ponta. „Sper că va face o echipă guvernamentală reformată, cu oameni capabili, negrevată de baroni şi influenţe. Poate şi România să aibă un guvern forte.”, a declarat Ghiţă.

Întrebat care va fi numele noului partidului, Ghiţă a spus: „Suntem profi. Se fac focurs grupuri, sondaje. Facem un partid cum vor oamenii. Interesul este să mă duc spre o zonă mai de centru, mai pragmatică. Nu ştiu dacă mă duc spre zona progresistă. Degeaba vreau un partid de extremă stângă, dacă oamenii nu se regăsesc. Nu voi conduce acest partid. După ce-l constituim, identificăm şi personalităţi pe care să le atragem. Nu cred că un partid nou poate câştiga alegerile dintr-o dată.”

Ghiţă a mai precizat că are încredere în viitorul politic al lui Ponta. „ Da, vă dau în scris: Ponta va reforma PSD. Oamenii i-au dat semnalul şi i-au spus să schimbe regulile jocului. L-au votat 5 milioane care au încredere în el. Să se uite şi la semnalul celor 6 milioane care nu l-au votat şi să facă un partid puternic. Nu sunt naiv şi arogant să doresc să fac partidul lui Ghiţă. O să fac ca această construcţie să nu se poziţioneze astfel”, a conchis deputatul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.