Scriitorul Ralph Giordano a murit

Scriitorul german Ralph Giordano, supraviețuitor al Holocaustului, căruia i-a dedicat o bună parte a operei sale, a murit miercuri, la vârsta de 91 de ani, a informat editura sa Kiepenheuer & Witsch, citată de EFE, potrivit Agerpres.

Ralph Giordano, născut la 20 martie 1923 la Hamburg, cu mamă evreică și tată de origine siciliană, a reușit să scape de persecuția nazistă ascunzându-se timp de câteva luni într-un beci, până la eliberarea Hamburgului de armata britanică. În pofida acestei experiențe, scriitorul a decis să rămână în Germania după război.

Opera sa cuprinde 23 de cărți, dintre care cea mai cunoscută este ‘Die Bertinis’, care relatează povestea unei familii de evrei în vremurile naziste și care a fost transpusă pe ecrane. Alte titluri de mare difuzare sunt ‘Die zweite Schuld oder von der Last ein Deutscher zu sein’, ‘Wenn Hitler den Krieg gewsonnen hätte’ și autobiografia ‘Erinnerungen eines Davongekommenen’

În ultimii ani, vehemența cu care a denunțat Islamul și convingerile sale că Germania oferă prea multă marjă de acțiune fundamentalismului islamist i-au atras critici care l-au acuzat de islamofobie.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.