Stat Islamic vrea să vândă cadavrul lui Foley pentru un milion de dolari

Share:

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) încearcă să vândă cadavrul jurnalistului american James Foley, ucis în luna august prin decapitare, părinţilor săi sau guvernului SUA în schimbul sumei de 1 milion de dolari, potrivit The New York Post.

Un intermediar contactat de SI pentru a media vânzarea a declarat pentru site-ul buzzfeed.com că gruparea jihadistă încearcă să prezinte această tranzacţie ce pe un act de milă faţă de familie şi un ”caz umanitar”.

Gruparea jihadistă SI îşi finanţează acţiunile prin vânzarea de petrol produs în zonele pe care le controlează în Siria şi nordul Irakului. SI a oferit familiei lui James Foley o probă ADN pentru a dovedi că respectivul cadavru este al jurnalistului american. ‘Ei cer 1 milion de dolari şi vor trimite proba ADN în Turcia, dar mai întâi ei vor banii”, a declarat sursa citată pentru buzzfeed.com, informează Agerpres.

Execuţia sumară a lui Foley (40 de ani) a fost făcută publică la 19 august printr-un videoclip filmat şi distribuit de Statul Islamic în care este prezentată decapitarea jurnalistului, ce fusese răpit în noiembrie 2012 în Siria. La finalul lui august, militanţii SI au anunţat execuţia unui alt jurnalist american, Steven Sotloff.

Ulterior, SI i-a omorât prin decapitare pe lucrătorii umanitari britanici David Haines şi Alan Henning şi american Peter Kassig.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.