31 de oficiali chinezi, acuzați că au „ascuns” trei accidente miniere

0

Autorităţile chineze au deschis o anchetă asupra a 31 de oficiali acuzaţi că au ascuns cel puţin trei accidente miniere soldate cu aproximativ 40 de morţi, a anunţat vineri un cotidian chinez.

Aceşti oficiali, incluzând administratori de mine de cărbune, responsabili cu securitatea şi lideri municipali, sunt suspectaţi de abuz de putere, neglijenţă în serviciu şi luare de mită, a anunţat China Daily.

Ei nu au anunţat trei accidente produse în mine de cărbune şi nici nu au organizat operaţiuni de salvare pentru acestea. Cele trei accidente s-ar fi soldat cu 39 de morţi şi zeci de răniţi, potrivit cotidianului chinez. Sectorul minier din China este recunoscut pentru periculozitatea sa, cauzată de neglijenţe în materie de securitate şi corupţia endemică.Anul trecut, 1.049 de mineri chinezi au murit în 589 de accidente, potrivit unor statistici oficiale considerate incomplete.

Cele trei incidente ar fi avut loc în iulie 2013 la Hegang (opt morţi), în provincia Heilongjiang, în decembrie 2013 la Gongyi (şapte morţi), în provincia Henan, şi în decembrie 2009 la Lushan (24 de morţi), în provincia Hunan. Potrivit cotidianului, o campanie de promovare a securităţii în mine ar fi dat roade în ultimii ani, în condiţiile în care, acum zece ani, accidentele miniere provocau moartea a peste 6.000 de persoane în fiecare an, faţă de o mie anul trecut.

China consumă aproximativ jumătate din cărbunele produs la nivel mondial.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.