Cătălin Ivan, demis în direct la Antena 3

0

Europarlamentarul Cătălin Ivan a fost informat, în direct, la Antena 3, că a fost demis. El nu mai este lider de grup al PSD în Parlamentul European și, prin urmare, nici membru în Biroul Permanent Național al PSD.

Alessandra Stoicescu i-a spus, în direct, lui Cătălin Ivan, după o altercație a europarlamentului PSD cu Gabriela Firea, că nu mai este lider de grup al PSD în PE, această funcție fiind ocupată de Viorica Dăncilă. Prin  urmare, Cătălin Ivan nu este nici membru al BPN.

Cătălin Ivan a spus că „ăsta e un breaking news”. Bogdan Chirieac a precizat că „ați aflat în direct. Asta e o super informație. Doamna Firea are proprietatea termenilor. A spus „încă'”.

Viorica Dăncilă a precizat, printr-un mesaj, că este, într-adevăr lider de grup al PSD în PE, însă nu s-au făcut formalitățile la Bruxelles din cauza campaniei electorale, fapt ce este notat și în CV-ul europarlamentarei PSD. Ulterior, într-o intervenție telefonică, Viorica Dăncilă a precizat că, deși nu a fost făcută schimbarea la Bruxelles, ea a participat în BPN al PSD. „Numirea a făcut-o domnul președinte Victor Ponta. Era prezent și Cătălin Ivan. Această discuție nu trebuia să aibă loc”, a spus Viorica Dăncilă. „A fost acea ședință în care eu am spus că nu vreau nicio funcție la Bruxelles”, a spus apoi Cătălin Ivan. El a adăugat că „doamna Dăncilă a refuzat funcția de președinte, ci este vicepreședinte de Comisie la Agricultură (…) Săptămâna aceasta la Bruxelles eu am fost șeful delegației, săptămâna viitoare voi fi la Strasbourg. Toți cei cu vechime în Parlament au această funcție”.

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă, că europarlamentarul Cătălin Ivan este un “puşti obraznic”, cu “cheiţa întoarsă de Vanghelie”, şi că acesta nu înţelege că în PSD a început un proiect de “reformă profundă” care îl va transforma în cel mai modern partid românesc.

El a arătat că nimeni din PSD nu mai acceptă „să se trezească câte un vorbitor pe la televizor şi să atace pe cineva din partid”.”Faptul că şi-a permis să atace colege de-ale noastre – e ceva inacceptabil”, a mai spus Dragnea, care a arătat că CExN se va pronunţa duminică în privinţa sancţionării acestuia.

În replică, europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a declarat, sâmbătă, pentru Mediafax, că nu a adus niciun fel de jignire colegelor sale Gabriela Firea şi Viorica Dăncilă şi că, în consecinţă, nu are de ce să fie sancţionat la CExN, menţionând că, în schimb, el a fost cel jignit de către Liviu Dragnea.

 

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.