Kerry și Lavrov se vor întâlni, luni, la Londra

0

Secretarul de Stat american, John Kerry, se va întâlni cu omologul său rus, Serghei Lavrov, luni, la Roma, pentru a discuta despre evoluţiile din Orientul Mijlociu, Ucraina şi Siria, a anunţat vineri Marie Harf, o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat.

Cei doi oficiali vor discuta, în principal, despre „recentele evoluţii din Israel, Cisiordania, Ierusalim şi în regiune, dar şi despre iniţiative în curs la ONU”, a precizat Marie Harf într-un comunicat, informează Mediafax. De asemenea, ei vor discuta despre Ucraina, unde separatişti proruşi din estul acestei ţări sprijiniţi de Moscova luptă împotriva puterii, şi despre Siria, devastată de peste trei ani de un război civil, a adăugat ea.

Departamentul de Stat a anunţat cu câteva ore mai devreme că John Kerry s-a întâlnit cu Serghei Lavrov pentru a discuta despre „recentele evoluţii” din Orientul Mijlociu, după moartea unui oficial palestinian.În marja unei vizite la Bogota, şeful diplomaţiei americane a evocat cu omologul său rus „situaţia din Orientul Mijlociu, inclusiv recentele evoluţii din Israel, Cisiordania, Ierusalim şi în regiune, dar şi iniţiativele actuale ale Naţiunilor Unite”.

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a cerut miercuri Israelului să efectueze o „anchetă rapidă şi transparentă asupra circumstanţelor morţii brutale” a ministrului palestinian Ziad Abu Ein în cursul unor ciocniri cu militari israelieni.

Ziad Abu Ein, în vârstă de 55 de ani, era ministru al Autorităţii Palestiniene privind Colonizarea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.