Nicolescu și Jianu nu vor mai face parte din noul Guvern Ponta

0

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a anunţat, sâmbătă, că a discutat în cursul zilei cu premierul Ponta şi că acesta i-a comunicat faptul că doreşte un nou concept, respectiv „lipirea”, din nou, a Departamentului de Energie la Ministerul Economiei şi numirea unui ministru politic.

Am discutat, astăzi, cu prim-ministru Ponta despre ceea ce urmează.Mi-a comunicat că îşi doreşte un nou concept : lipirea, din nou, a departamentului de energie la ministerul economiei şi numire a unui ministru politic”, a precizat Nicolescu pe contul său de Facebook.

El a arătat că i-a mulţumit lui Ponta pentru că i-a dat şansa să facă ceva pentru România în ultimele 10 luni şi i-a comunicatcă nu îl interesează nicio altă funcţie publică în România.

Nicolescu a mai spuscă l-arugat pe Ponta să continue reformele începute în energie: finalizarea strategiei energetice intrată în ultima sa fază, îmbunătăţirea eficienţei companiilor de stat, creşterea transparenţei şi a integrităţii, depolitizarea sectorului, atragerea tinerilor în administraţia care gestionează sectorul energetic.”Un lucru e cert :voi continuă ca preşedinte al Consiliului de Administraţie al Agenţiei Europene de Reglementare în Energie (ACER), mandatul pe care l-am primit de la Consiliul UE expirând în anul 2016. Această poziţie nu are niciun fel de legătură cu sistemul de administraţie din România”, a mai spus Nicolescu.

Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Florin Jianu, a anunţat că portofoliul IMM-urilor va fi alipit la cel al Economiei şi va fi condus politic, motiv pentru care el nu va mai face parte din Guvern, nefiind un om politic, ci un tehnocrat.

Anunţul retragerii din Guvern a fost postat sâmbătă de ministru, pe Facebook.

Cu puţin timp înainte, şi ministrul delegat pentru Energie, RăzvanNicolescu, de asemenea tehnocrat, a anunţat că a discutat în cursul zilei cu premierul Ponta şi că acesta i-a comunicat faptul că doreşte un nou concept, respectiv „lipirea”, din nou, a Departamentului de Energie la Ministerul Economiei şi numirea unui ministru politic.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.